Bel voor info, afspraak of spoed:
053 435 77 77
Lasondersingel 186
7514 BX Enschede

'Het vertrouwen krijgen om voor
uw dier te zorgen vind ik heel bijzonder'

Het team van Dierenkliniek Elze

Dierenarts Elze Ernst-Burink en de para-veterinairen Bianca Schut, Kim Stellingsma en Sietske van Breugel vormen samen het enthousiaste team van Dierenkliniek Elze. We stellen ons graag aan u voor.

Elze Ernst-Burink, dierenarts 

In 2005 studeerde ik in Utrecht af als dierenarts voor gezelschapsdieren. Daarna werkte ik met veel enthousiasme voor klinieken in Oss, Deventer, Haaksbergen en Enschede. Ik specialiseerde mij in de behandeling van tumoren bij huisdieren (oncologie). Ondertussen groeide bij mij de wens om een eigen kliniek te starten. In november 2014 kwam deze droom uit dankzij de overname van de dierenartspraktijk Blom in Enschede. Samen met de vertrouwde assistentes Bianca, Kim en Sietske bieden we uw huisdier de best mogelijke zorg vanuit onze kliniek aan de Lasondersingel in Enschede.

'Als dierenarts het vertrouwen krijgen om voor uw dier te zorgen vind ik heel bijzonder. Ik doe mijn werk dan ook met passie en toewijding.'

Ik ben geboren en getogen in Twente. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik aan de rand van Enschede. Ons huis delen we met een lieve bordercollie genaamd Sep en de kat Audi (Europese korthaar). Met mijn hond beleef ik veel plezier aan een rondje hardlopen en het drijven van schapen.

het team van Dierenkliniek Elze

Bianca Schut, paraveterinair

Als klein meisje droomde ik er al van om later (als ik groot was) ‘iets met dieren’ te gaan doen. Nadat ik mijn MBO-diploma’s dierverzorging, Diermanagement en Paraveterinaire Ondersteuning had gehaald in Barneveld, was ik voor mijn gevoel nog niet uitgeleerd. Ik ben toen een HBO-opleiding Diermanagement gaan volgen, waarvoor ik in 2003 mijn bachelor behaalde. Datzelfde jaar kon ik, tot mijn grote vreugde, aan de slag in de praktijk van dierenarts Blom.

In de loop der jaren heb ik diverse cursussen mogen volgen om mijn kennis nog verder uit te breiden. Zo deed ik onder andere de cursussen röntgenologie, urineonderzoek, anesthesie, internistische- en spoedpatiënten en ben ik Veterinair Voedingsconsulent. Ik vind het erg belangrijk om te blijven leren, zodat ik alle klanten steeds een professioneel advies kan geven.
De praktijk ging in november 2014 over in Dierenkliniek Elze. Bij Dierenkliniek Elze heeft onder andere dieetvoeding mijn speciale aandacht. Wekelijks verzorg ik het dieetspreekuur waarin ik patiënten begeleid die te zwaar of juist te licht zijn. 

Doordat wij een kleine praktijk zijn, leer je de eigenaren en hun dieren echt kennen. Dat is voor mij prettig, maar de persoonlijke aandacht wordt ook zeer gewaardeerd door de klanten!

Het geeft veel voldoening dat je niet alleen de dieren, maar ook de eigenaren goed kan begeleiden. Daar geniet ik telkens weer van.

In mijn vrije tijd wandel ik graag, voetbal ik en ga vaak naar de bioscoop en verder wil ik graag wat van de wereld zien. Momenteel heb ik zelf geen huisdieren, maar gelukkig kan ik mijn hart ophalen in de praktijk!
 


Kim Stellingsma, paraveterinair

Mijn loopbaan als paraveterinair startte in 2003 bij een dierenartspraktijk voor gezelschapsdieren en paarden in Oldenzaal. Vijf jaar later ging ik aan de slag bij Dierenartspraktijk Blom aan de Lasondersingel in Enschede. Op dezelfde locatie werk ik nu voor dierenarts Elze Ernst-Burink. Samen met paraveterinairen Bianca en Sietske assisteer ik de dierenarts bij het spreekuur en de operaties. Daarnaast zijn wij als assistentes onder andere verantwoordelijk voor het apotheekbeheer en de bestellingen. En we zijn natuurlijk het eerste aanspreekpunt voor de eigenaar, zowel aan de telefoon als bij de balie. Het leuke aan mijn vak vind ik het contact met de eigenaar en het huisdier.

'Ik wil graag dat elke eigenaar met een vertrouwd en tevreden gevoel naar huis gaat. Daar zet ik mij 100 procent voor in.'

De verschillende taken maken het werk heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde. 
De opleiding tot paraveterinair volgde ik in Barneveld en in de afgelopen jaren volgde ik onder andere een cursus gebitssanering, bloedonderzoek en anesthesie. Een cursus urine onderzoek staat nog op de planning voor de komende tijd. Verder vind ik het heel leuk om röntgenfoto's te maken.

Ik woon samen met Robert en in september 2014 werden wij ouders van Gijs en in februari 2017 van Bram. Verder hebben we nog een hond genaamd Noppes (een kruising Rodesian Ridgeback met Cane Corso). Sietske van Breugel, paraveterinair

In 1997 behaalde ik mijn diploma voor diermanagement en paraveterinaire ondersteuning aan het Groenhorst College in Barneveld. Na een korte periode met veel plezier bij de Apenheul te hebben gewerkt, kreeg ik de mogelijkheid om bij een Dierenkliniek in Enschede aan de slag te gaan. Mijn oorspronkelijke plan was om verder te gaan studeren, maar het paraveterinaire vak beviel mij zo goed, dat van verder studeren niks meer kwam.

Sinds december 2016 werk ik met veel genoegen bij Dierenkliniek Elze. Ik assisteer dierenarts Elze vaak bij operaties en tandheelkundige behandelingen. Het werk aan de balie en in de spreekkamer is ook geweldig om te doen. Het geeft mij veel voldoening om ieder dier en eigenaar zo goed mogelijk te kunnen helpen en adviseren.

Uiteraard heb ik de afgelopen jaren mijn kennis en vaardigheden binnen mijn vakgebied uitgebreid. Zo ben ik Veterinair Voedingsconsulent en liggen mijn interesses bij de anesthesie en tandheelkunde. Daarnaast ben ik gecertificeerd kattengedragstherapeut en help ik graag bij vragen en/of problemen wat betreft kattengedrag.

Mij vrije tijd besteed ik aan paardrijden, lezen, tekenen en tuinieren. Samen met mijn man en 2 kinderen hebben we 2 konijntjes genaamd Herbie (Zilvervos), Mollie (Hollander) en een kat Safiri (Ragdoll).Openingstijden

Behandeling op afspraak
 Maandag 8.30 - 18 uur
 Dinsdag 8.30 - 16 uur
 Woensdag 8.30 - 19.30 uur
 Donderdag 8.30 - 16 uur
 Vrijdag 8.30 - 18 uur
Buiten openingstijden wordt u verwezen naar het dienstverband van dierenartsen in Enschede.


Team Dierenkliniek ElzeMaak kennis met het team van Dierenkliniek Elze.